Presenteren

Workshops presenteren – het nieuwe CKV

Onder het nieuwe CKV scharen we een tiental workshops die als doel hebben goed te leren presenteren. Of dit nu gaat om ‘hoe presenteer ik mezelf’, ‘hoe vertel je een verhaal’ of ‘hoe maak ik een mooie animatie’, het past in het nieuw CKV.

 

Het vak CKV gaat een grote verandering tegemoet. De sleutelwoorden hierin zijn verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden. ‘Wie ben jij en wat is jouw plek binnen kunst en cultuur wordt de centrale vraag voor de leerling’.

 

Aan het begin van het eerste schooljaar maakt de leerling een cultureel zelfportret. Los van het klassikale aanbod gaat de leerling juist zelf op onderzoek uit. Waar nodig ondersteunt Xplosief de leerling in dit proces en fungeren onze workshopsleiders als coach met vakkennis. De leerling kan zich met hulp verdiepen in de kunst en de technieken die hierbij horen.

 

Leerlingen onderzoeken, verdiepen en vertalen hun onderzoek, waarbij ze leren hoe te presenteren. Uiteindelijk ronden de leerlingen deze workshop af met een verhaal als prachtig zelfgemaakte vlog of mini-docu.